Als je baby niet stopt met huilen

Ik heb erg last van hyperlactatie. Dus toen mijn middelste groene poep had, krampjes en niet stopte met huilen, pakte ik dat grondig aan met blokvoeden en andere trucjes. Maar het huilen bleef!

Aangezien ik zelf veel allergieën heb, keek ik daarna maar eens op forums en websites met informatie daarover. Toen ik dit verhaal las van een mede-blogger op deze website, dacht ik: chips, waarom heb ik mijn kennis nooit met jullie gedeeld? Bij deze dus!

Lees verder

Ouders moeten hun kinderen beter beschermen tegen de zon

In de aanloop naar de zomervakantie start Stichting Melanoom een bewustwordingscampagne voor ouders van jonge kinderen. Boodschap van de campagne: ondanks het gedoe, bescherm je kinderen altijd goed tegen de zon. Uit een onderzoek dat de stichting eerder deed, bleek dat ruim 40% van de Nederlanders tussen 20 en 50 jaar hun kinderen (t/m 16 jaar) niet altijd insmeert met zonnebrandcrème als ze de zon ingaan. De stichting streeft naar een percentage van 100% dat juist altijd insmeert en start daarvoor de campagne #funinthesun. Lees verder

Zwanger en prenataal kolven

Het wordt steeds duidelijker dat zelfs één keer kunstvoeding de darmbiotoop van een pasgeboren baby helemaal overhoop gooit. Aangezien mijn oudste twee bijgevoed moesten worden vanwege medische redenen, ben ik deze derde zwangerschap begonnen met prenataal kolven. De verloskundige zei tegen mij dat dit pas sinds een half jaar echt bekend begint te worden. Daarom wil ik jullie graag vertellen wat het precies inhoudt en wat de voor- en nadelen ervan zijn.

Lees verder

Ongepland een verrassing met een onverwacht einde – Deel 4

In deel 1deel 2  en deel 3 kon je lezen hoe ik ongepland zwanger raakte van mijn eerste zoontje. En dit terwijl ik toen pas vier maanden samen was met mijn man. Het was een zware, emotionele periode. Gaan we het wel of niet houden, hoe gaan we het aanpakken, kunnen we dit en allerlei andere praktische vragen Toen dit eindelijk duidelijk was voor ons en we, na een relatie van zeven maanden, samen gingen wonen wilden we gaan genieten van deze zwangerschap. Alleen liep alles anders en belande ik met 23 weken zwangerschap in het ziekenhuis na een bloeding.
Alle hulp mocht niet baten en ik beviel op  4-10-2012 van onze eerste zoon Casper die na 1 uurtje te hebben geleefd, in mijn armen is gestorven en een sterrenkindje is geworden.
In het artikel staan enkele foto’s van onze zoon Casper.
Ik wil je hierbij waarschuwen. Mocht je dit niet willen of kunnen zien dan raad ik aan niet verder te lezen!

Lees verder