Top 5 ergernissen in de kraamtijd

Bij mijn derde zoontje maakte ik nog geen twee maanden geleden voor het eerst een echte kraamtijd mee. De oudste twee lagen de eerste periode in het ziekenhuis. En man, wat was het heerlijk, een kraamtijd thuis. Ik heb echt zó genoten! Ik begrijp nu eindelijk al die verhalen erover. Maar het allerleukste vind ik dat ik er nu ook aan mee kan doen! En hoewel ik ontzettend heb genoten, heb ik ze ook meegemaakt, de (bekendste) ergernissen!

Lees verder

Zwanger en prenataal kolven

Het wordt steeds duidelijker dat zelfs één keer kunstvoeding de darmbiotoop van een pasgeboren baby helemaal overhoop gooit. Aangezien mijn oudste twee bijgevoed moesten worden vanwege medische redenen, ben ik deze derde zwangerschap begonnen met prenataal kolven. De verloskundige zei tegen mij dat dit pas sinds een half jaar echt bekend begint te worden. Daarom wil ik jullie graag vertellen wat het precies inhoudt en wat de voor- en nadelen ervan zijn.

Lees verder

Totally Cooking: Overheerlijke chocoladetaart (zonder melk, ei of soja!)

Een vraag die ik regelmatig voorbij zie komen is: ik heb een feest, maar er is iemand met een voedselallergie. Het kan een traktatie in de klas zijn of een taart voor je eigen kind met een allergie. Met kerst of een ander etentje waarbij een dessert mee genomen moet worden. Deze overheerlijke, zachte, romige chocolade taart is dan dé oplossing. Je kan er cupcakes van maken (bak dan wel wat korter) voor een traktatie, of als taart serveren op een verjaardag. En dus ook heerlijk als toetje!

Lees verder