Live, life, Livana: Venlo Kleurt – Voor altijd jong

Livana (11) was een van de 3.794  kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar, die een educatief lesprogramma volgden, waarbij de jonge generatie, geïnspireerd door ‘opa’ Mondriaan, in aanraking kwamen met het maken en exposeren van kunst. Onder de naam “Venlo Kleurt” startte in september op alle basisscholen in Venlo een uniek project in aanloop naar de opening van de Kinderboekenweek. Op 5 oktober 2016 was de Grande finale in Seacon Stadion – De Koel: met als motto “Voor altijd jong”! Die woensdagochtend werd de grootste levende Mondriaan gemaakt. Livana vertelt over haar ervaringen met dit project.

Lees verder

Live, Life, Livana: Sporten voor het goede doel!

Livana is dit schooljaar meteen goed begonnen. De eerste week van groep 8 werd afgesloten met een speciale sportdag: Door sponsoring werd geld bij elkaar gebracht voor de spierziekte Duchenne. Groep 8 bracht de vrijdag door op Droompark Maasduinen in Belfeld, waar ze een sportdag met 6 verschillende onderdelen hadden. Livana doet verslag van de sportdag en vertelt meer over ‘Duchenne Heroes’. Van 18 tot en met 24 september fietsen ruim 400 deelnemers een route voor het goede doel.
Lees verder

Live, life, Livana: De historische optocht in Beesel

Na het enthousiasme over ‘Draaksteken, de musical’ was Livana (10) erg benieuwd naar de historische optocht, die op zondag 21 augustus door Beesel trok. Livana deelt haar ervaringen graag met iedereen. Een middag terug naar de middeleeuwen, met als hoogtepunt Sint Joris en natuurlijk de draak. die verslagen werd. Onderaan dit blog staat een galerij met meer dan 100 foto’s van de optocht.

Lees verder

Live, life, Livana – Op zomerkamp met de Scouting

Livana is al een paar jaar lid van de scouting. De eerste week van de zomervakantie ging ze op kamp met de scouts van Scouting Belfeld. De reis ging naar Adenau, Duitsland. Livana vertelt over het zomerkamp, over de bijzondere activiteiten, over zelf een tent bouwen en zelf koken. Met als klap op de vuurpijl een 24-uurs hike. Altijd al willen weten hoe een scoutingkamp verloopt? Lees het hier!

Lees verder