Oma Bora over het Sinterklaasfeest deel 2

We plaatsten hier al deel 1 van Oma Bora over het Sinterklaasfeest.
En dan maken we een kleine sprong in de tijd. Inmiddels woonde ik niet meer in Roermond, was getrouwd en had twee kindjes. Op vrijdag, een week voor de aankomst van de Sint in Belfeld kwamen, héél spannend, de Zwarte Pieten aan de deur met een collectebus. Want al die snoepzakjes die de Sint uitdeelt aan de kinderen van het dorp moeten natuurlijk wel ingekocht worden en ook de vriend van Sinterklaas, Sintermerte pikt in ons dorp een graantje mee van de opbrengst van deze collecte. Dat was 40 jaar geleden zo en nu nog steeds.

Lees verder

Oma Bora over het sinterklaasfeest

Mijn eerste herinneringen aan een sinterklaasfeest gaan ver terug.

Als klein meisje mocht ik uiteraard mijn schoen voor de kolenkachel zetten met een stuk brood en een kommetje water voor het paard. En tóén vond ik het al frappant dat, als mijn moeder zei dat Zwarte Piet die nacht geen tijd zou hebben ( en ik bv. twee dagen daarvoor ook al een schoentje had gezet) het áltijd ook nog úítkwam en er ’s morgens niets in de schoen zat dan de inmiddels verdroogde snee brood. Die moeders van toen wisten dat net zo goed als de moeders van nu! Dat is in de loop der jaren niet veranderd.

Lees verder

Totally Cooking: Oma Bora voelt de herfst

Behalve dat het meer kan gaan waaien, regenen, en de temperatuur begint te dalen wordt het dadelijk weer de Wintertijd. Hetgeen betekent dat het alweer heel vroeg donker is.

Maar toch, echt een hekel heb ik niet aan de herfst. Lekker de verwarming aan! Een open haard hebben wij helaas niet. Maar ‘s-avonds lekker knus op de bank met een kaarsje aan en een plaid over je heen is ook niet verkeerd toch?!

Lees verder

Oma in Limburg: LEGE NEST SYNDROOM

Tja dat zullen diverse moeders wel hebben, zo vlak na het begin van het nieuwe schooljaar!

Ik weet het nog goed: de eerste keer dat ik mijn zoontje moest achterlaten op de kleuterschool, nu alweer 35 jaar geleden. Ik had een brok in mijn keel, dat wil je niet weten en ik moest vechten tegen mijn tranen. Terwijl ik zelf kleuterleidster was en als geen ander weet dat je kindje (als je twee keer de bocht om bent) waarschijnlijk zijn tranen al lang gedroogd heeft en nieuwsgierig zijn nieuwe omgeving staat op te nemen. Maar ja, moedergevoelens die schakel je niet zomaar uit!

Lees verder

Oma in Limburg; Familiedag of weekend

Een familieweekend is een regelmatig terugkerend iets in onze familie. Alhoewel, sinds de oudste generatie qua leeftijd met steeds meer personen rond de AOW-leeftijd zitten (met soms alle daarbij horende “kwaaltjes”) is de animo voor een heel weekend een stuk minder geworden. We hebben het zelfs al een paar jaar niet meer gedaan. Persoonlijk vind ik dat wel jammer, maar we huldigen nu eenmaal het standpunt “allemáál of niet “. Een familiedag is ook erg leuk, weten we inmiddels. Lees verder