Opluchting en zorgen; gaat dat samen? Deel 1

Onze jongste huilt al vanaf het begin hard. Nee, niet huilen; we omschrijven het al die tijd al als krijsen! Door merg en been, maar vooral door mijn moederhart, gaat dit. Hoe lang moet je als ouders vechten tot je je gehoord voelt? Nou, in ons geval ruim negen maanden. 

Negen maanden afzien. Negen maanden de pijn in het huilen van je zoontje horen. Maar ook negen maanden je niet gehoord voelen door je omgeving en de artsen. Ach, maak je niet zo’n zorgen. Ja, je hebt hem continue bij je, je verwent hem! Logisch dat hij huilt; je borstvoeding is niet voedzaam genoeg. En ga zo maar door. Zoveel reacties, maar niet één waar we ons gehoord door voelen. Hij groeit toch goed (voor het oog) en zodra je met hem bij een arts of vreemde zit, sjanst hij het liefst met iedereen, dus hij oogt rustig en vriendelijk. Niemand die ons begreep of de moeite wilde doen om ons te begrijpen.

De spanning zichtbaar in zijn lijfje… Al in de eerste weken

Na ruim negen maanden zagen we een vervanger bij de huisarts. Zelfonderzoek liet me weten dat een koemelkallergie nog zou kunnen. Dus dat besproken. Tja, het komt zelden voor bij kindjes die borstvoeding krijgen volgens ook deze arts, maar ik mocht wel een eliminatie-, provocatietest doen, zelf.  Aangezien ik aangaf ook met borstvoeding te willen afbouwen en hij op kunstvoeding ook zo extreem reageerde gaf ze aan dat ik wel ergens koemelkvrije kunstvoeding kon halen.
En dus togen we naar huis met deze informatie en twee lijsten. Het invullen van de eliminatielijst was best confronterend, maar ook verhelderend. Na 3 dagen totaal koemelkvrij eten zagen we al verbeteringen en ging de harde kern uit het huiltje. Het werd gewoon een babyhuil of een mopperhuiltje. Soms met een uitschieter.
Wel viel op dat hij ineens overdag ook langere slaapjes kon doen. We zijn geloof ik wel tien keer boven gaan kijken toen hij in plaats van maximaal 45 minuten ineens ruim drie uur sliep aan één stuk. Wow, wat een ander kind! Waarom heb ik dit niet eerder doorgezet toen ik het eens opperde bij de huisarts en kinderarts?

Maar die kunstvoeding vinden was zo makkelijk nog niet. De apotheek stuurde ons naar de drogist of supermarkt, maar daar vond ik geen voeding zónder. Wel met extra verknipt en weet ik veel wat, maar ik wilde 100% koemelkvrije. Ik wil geen maanden nog eens proberen en oefenen en kijken. Ik wil nu 100% veilig!
Dus toen ik geen gehoor kreeg bij de huisarts kwam ik op een facebookpagina waar ik alle informatie vond en ook aangepaste voeding doorverkocht wordt. Omdat kindjes erover heen gegroeid zijn, naar een vervolg voeding mogen of wat dan ook; de superdure voeding wordt daar voor een schappelijke ‘kunstvoedingsprijs’ verkocht. En dus kocht ik 2e hands flesvoeding. Nooit gedacht, maar ik wilde nu niet meer anders. Het was in de buurt, dus dat scheelde. Ik begon met één pot, maar als snel kocht ik de andere vier ook van haar. Als ik dan toch geen verwijzing krijg hiervoor, dan maar zelf regelen. Het geeft mij ook wat rust, want de gekolfde melk in de vriezer, waar ik heel hard voor heb moeten werken, ga ik hem nu niet meer geven, omdat hier wel koemelk in zit. Dus je moet wat voor de opvangdagen.

Na nog wat gedoe met zijn ontlastingspatroon kregen we dan eindelijk een nieuwe verwijzing voor een kinderarts. Waar gaan we heen? Op onze vaste afdeling hebben we met de oudste een paar maanden terug een flinke aanvaring gehad, dus nee dank je. Ander regio ziekenhuis gebeld, maar die wachtlijst was ruim acht weken! 8 WEKEN???
Dan maar wat verder weg bellen en zo kwam het dat we zelfs buiten onze provincie een kinderarts vonden waar we wel eerder terecht konden. Na 3 weken. Nou dat scheelt dan toch nog vijf weken. We gaan ons de komende 3 weken goed voorbereiden! Vechten voor ons mannetje.

Cynthia

Over Cynthia

Cynthia is getrouwd en mama van een dochtertje van 2 jaar en een zoontje van 4 maanden. Woonachtig in Peel en Maas. Voor mama in Limburg schrijft ze blogs over het dagelijkse 'groene' leven. Daarnaast is Cynthia een trotse draagmama en consulent, Hier steekt ze veel energie en tijd in tot groot plezier van haar kindjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *