FAQ: Femke Answers Questions…

Soms zijn er van die vragen, waar je mee rondloopt, die je bezig houden en waar je niet 1, 2, 3 een antwoord op hebt. Vraag jij je af hoe iemand anders dat zou doen mochten ze in jouw schoenen staan. Of wil je een ander perspectief? Stuur je vraag in, dit mag zeker ook anoniem. Met zorg en aandacht zal ik je vraag bekijken en beantwoorden in een blog. Mocht je situatie zo uitzonderlijk zijn, waardoor je bang bent dat mensen jou direct zullen herkennen? Stuur dan je mail met uitdrukkelijk verzoek dit niet te publiceren! Ik kijk graag met je mee en beantwoord je vraag dan privé en direct aan jou. Onthoud: je hoeft het niet alleen te doen!

Deze vraag is zeker niet vreemd voor mama’s met één kindje;
‘Mijn dochtertje van bijna 2 is enig kind en ik geef haar graag alle liefde, aandacht, speelgoed en kleding van de wereld. Maar hoe voorkom ik dat ze een verwend prinsesje wordt dat op haar wenken bediend wil worden? Groetjes, van een mama.’

Lees verder

Wel of niet mee opvoeden…. de grens van een samengesteld gezin.

Toen ik net begon aan het ‘stiefmoeder schap’ hoorde ik andere stiefouders zeggen; “Ik voed mijn kinderen op en hij die van hem. We bemoeien ons niet met elkaars kinderen. Dat is het duidelijkst. Ik zou het ook niet fijn vinden als hij mijn kinderen corrigeert, dat is mijn taak.”

Ik zit met mijn stiefdochter aan tafel, ze is 9 jaar, en zegt “kaas”. Euhm… en nou?
Lees verder

FAQ: Femke Answers Questions…

Soms zijn er van die vragen, waar je mee rondloopt, die je bezig houden en waar je niet 1, 2, 3 een antwoord op hebt. Vraag jij je af hoe iemand anders dat zou doen, mochten ze in jouw schoenen staan. Of wil je een ander perspectief? Stuur je vraag in, dit mag zeker ook anoniem. Met zorg en aandacht zal ik je vraag bekijken en beantwoorden in een blog. Mocht je situatie zo uitzonderlijk zijn, waardoor je bang bent dat mensen jou direct zullen herkennen? Stuur dan je mail met uitdrukkelijk verzoek dit niet te publiceren! Ik kijk graag met je mee en beantwoord je vraag dan privé en direct aan jou. Onthoud: je hoeft het niet alleen te doen!

Deze vraag is er een die ik zelf in iedere vezel van mijn lijf gevoeld heb!;
Ik ben zó bang dat haar wat overkomt! Ik heb heel vaak van die catastrofale gedachten dat als ze ergens op klimt haar nek breekt, als ik met haar over straat loop dat ze onder een auto komt of als we in de buurt van water zijn, ze verdrinkt. En al helemaal als ik haar uit handen geef en er zelf niet bij ben. Ik ben bang dat ik haar daardoor te beschermend opvoed. Heb jij tips hoe ik hiermee om kan gaan? Groetjes, Debby.
Lees verder

43 procent van de jongeren op social media overdrijft

Uit onderzoek van Multiscope, in opdracht van DelanoPR, blijkt dat vooral jongeren online niet heel waarheidsgetrouw zijn. 43 procent van de jongeren op social media zegt te overdrijven. 1 op de 100 van de jongeren en volwassenen tot 54 jaar oud zegt zelfs helemaal niet zichzelf te zijn online.Precies een jaar geleden werd Jennifer Delano (onderneemster en nu moeder van haar eerste dochter) zichtbaar zwanger. Online was dat een ander verhaal, ze hield de zwangerschap volledig verborgen voor haar 20.000 socialmediavrienden. Ze vertelt hierover: “Niemand was echt boos of verdrietig, iedereen vindt het prima dat je online alles aan elkaar liegt.” Lees verder

Stephanie vertelt over Prikkelverwerking

‘Ik ben mijn concentratie niet verloren, iets anders heeft mijn concentratie gewonnen’ (Loesje).

We herkennen ze allemaal wel, kinderen die ondersteboven op de stoel hangen of steeds overal aan zitten te friemelen. De een wiebelt constant en de ander staart dromerig voor zich uit en weer een ander doet zijn handen over zijn oren bij het horen van een potlood dat op papier schrijft. Lees verder

Ik hou van mij, houd jij van jij!

De spijkerbroek heeft in het modebeeld al jaren een vooraanstaande plek. Vrijwel iedereen hoort wel tenminste 1 exemplaar in zijn of haar garderobe te hebben. Tenminste als je de fashion adviseurs wil geloven. Het is ook een geliefd of zelfs favoriet kledingstuk van velen. Mijn favoriet is het niet. Persoonlijk draag ik liever jurkjes en rokjes. Ik heb er wel hoor. Welgeteld twee stuks liggen in mijn kast en een jegging ( jeans legging ). Toch is er een lange periode geweest dat ik ze helemaal niet droeg of er een had. Ik vond ze gewoonweg niet geweldig zitten. Het was niet zozeer het materiaal maar vooral de pasvorm.Als ik er al een droeg was dat met iets langs eroverheen. Hoezo? Ik was er van overtuigd dat ik een dikke kont had in mijn jeans. 

Lees verder

Pasen bij het Limburgse Ouders Café

Als ik aan de Pasen denk, dan zie ik een levens grote paashaas (mijn peet-oom verkleed!) die chocolade eieren verstopt in de woonkamer. Mijn zusje met haar jas aan, zodat ze ieder  moment weg kon rennen voor dat grote, enge beest. En mijn neefje, nichtje en ik rennend door de kamer om de eieren weer te vinden. Maar wat is Pasen nou eigenlijk?!

Als je het de kinderen tegenwoordig vraagt had het niet zoveel met Jezus te maken. Maar veel meer met chocolade. In de winkel ligt ongeveer evenveel versiering als met de kerstdagen. Je kunt zelfs de Amerikaanse X-Mas-Crackers kopen maar dan in Paas-variant. Maar wat was nou het begin van dit feest? Lees verder