Recensie: ‘Aapje en de dieren’ en ‘Aapje in bad’

Soms krijgen wij spontaan hele leuke post op het redactieadres van Mama in Limburg, zo kwam het boekje ‘Aapje en de dieren’ en ‘Aapje in bad’ van uitgeverij Clavis binnen. En laat Ize nu net dol zijn op aapjes.

De uitgever

‘Aapje en de dieren’

Aapje loopt een dagje rond. Hij komt een heleboel dieren tegen. Allemaal zijn ze zijn vriendjes en met elk dier doet hij iets anders.

Een lief boekje met flapjes over een nieuwsgierig aapje en de dieren om hem heen. Voor peuters vanaf 12 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

‘Aapje in bad’

Aapje heeft een middag buiten gespeeld. Daarom gaat hij in bad met zijn speeltjes. Hij zeept zich grondig in. Als hij gewassen is, droogt hij zich af en doet hij zijn pyjama aan. Wat kan in bad gaan toch heerlijk zijn!

Een gezellig boekje met flapjes over een vrolijk aapje dat in bad gaat. Voor peuters vanaf 12 maanden, met het dagelijks leven van het kind als thema.

Onze ervaring

Ik kende de serie van Aapje bij Clavis uitgeverij nog niet. Wij hebben hier in huis wel heel veel boeken van Clavis omdat ik ‘Fien en Milo’ en ‘Heksje Mimi’ erg leuk vind. Ik kende Aapje nog niet. Maar inmiddels heb ik alweer tien keer voorgelezen uit de boekjes van Aapje want onze peuter is er dol op!

Aapje en de dieren

Aapje is dol op dieren, hij gaat op pad en vraagt de dieren vanalles: of ze kunnen vliegen, of dat ze gaan zwemmen met hun mama en ofdat er ook kippen bij de haan horen. Elke pagina bevat een flapje waarachter het antwoord te zien is.

Aapje in bad

Aapje is buiten aan het spelen in de regen en hij wordt dan heel erg vies en moet in bad. Hij doet zijn kleertjes uit, hij laat het bad vollopen, speelt in bad, wast zichzelf en doet zijn pyjama aan. En achter de flapjes zie je iedere keer het resultaat.

Wat vindt Ize

Ize vindt de boekjes van Aapje erg leuk en nadat ik hem zelf een paar keer voorgelezen heb leest ze hem voor aan iedereen hier in huis die het horen wil. Ze vertelt wat Aapje allemaal aan het doen is en met wie.

Wat vindt Mama

De boekjes zijn erg leuk, Ize is erg bezig met haar eigen weg te vinden op bepaalde momenten, denk bijvoorbeeld aan in bad gaan. Het boekje helpt haar om te laten zien wat we allemaal doen als we in bad gaan. Beide boekjes zijn heel erg lief. De illustraties zijn erg leuk gemaakt en dat er op elke bladzijde een flapje zit maakt het natuurlijk spannend: wat zit er achter? De boekjes van Aapje zijn erg leuk om te lezen en zeer geschikt voor een peuter.

Titel: Aapje en de dieren
Door: Leen van Durme
Uitgeverij: Clavis
ISBN 9789044830668
Prijs: €9,95

Lees alle reviews over Aapje en de dieren

Titel: Aapje in bad
Door: Leen van Durme
Uitgeverij: Clavis
ISBN 9789044830651
Prijs: €9,95

Lees alle reviews over Clavis peuter – Aapje in bad

 

Yvonne

Over Yvonne

Yvonne, mama van twee dochters van 2 en 4 jaar, getrouwd met Mike. Woonachtig in Venlo. In het dagelijks leven doktersassistente, bezige bij en de drijvende kracht achter Mama in Limburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *