Recensie: ‘Rara, wie ben ik?’

Dieren herkennen is voor peuters vaak een eitje, maar ontdekken welk dier bedoeld wordt is wat lastiger. Onlangs bracht uitgeverij Deltas een leuk uitvouwboekje uit met lieve dieren: ‘Rara, wie ben ik?’ En wij mochten het lezen.

De uitgever

Muizen zijn een beetje bang voor mij.
Ik speel graag met een bolletje wol.
Rara, wie ben ik?
Ik ben … Minneke Poes!

Laat je kind raden welke dieren er allemaal in dit leuke boek verstopt zijn!
Vouw de kleurige kijkplaten flap na flap open en ontdek zo samen een grappig varken, een donzig kuiken, een schattig konijn, een ondeugende poes en een lieve koe!

Onze ervaring

Wat een vrolijke looks heeft dit boekje. Op de tekening staat een poes met allemaal muisjes en een bolletje wol. Dit is Minneke de poes, één van de dieren uit het boekje. Als we het boekje open slaan zien we twee pagina’s die totaal niet bij elkaar passen. Al snel heeft Ize door dat ze de pagina’s kan uitvouwen. Samen lezen we wat er staat en door goed te luisteren komen we erachter welk dier er uiteindelijk komt te staan.

Wat vindt Ize

Ize vindt het boekje erg leuk. Ze is al een wat oudere peuter, terwijl ze goed oplet kan ze zelf al ontdekken welk dier het is. En als het dan ook nog klopt, is ze helemaal trots. Ze vindt het boekje leuk om te lezen en benoemt alle dieren uit het boek.

Wat vindt Mama

Het is een heel leuk boekje. Ik ben met uitvouwboekjes altijd een beetje bang voor de levensduur maar daar heeft Deltas rekening mee gehouden. Het is gemaakt van stevig karton en je ziet wel dat je op moet letten maar ook dat het boekje wel wat kan hebben. Het is erg leuk gemaakt en getekend en geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Een erg leuk cadeautje voor een eerste verjaardag.

Titel: Rara, wie ben ik?
Illustrator: Anita Engelen
Uitgever Deltas
ISBN 9789044749076
Prijs: €8,95

Lees alle reviews over Rara, wie ben ik?

Yvonne

Over Yvonne

Yvonne, mama van twee dochters van 2 en 4 jaar, getrouwd met Mike. Woonachtig in Venlo. In het dagelijks leven doktersassistente, bezige bij en de drijvende kracht achter Mama in Limburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *