FAQ: Femke Answers Questions…

Op de vorige FAQ 4 die ging over een nieuwe relatie, het geheim houden en wanneer deze dan te bespreken met je kinderen kwam de volgende reactie van mama Sandra: “Helder verhaal. Maar wanneer introduceer je de nieuwe liefde en diens kinderen? Na een paar weken? Of een paar maanden? Hoe lang de tijd nemen om zelf te ontdekken en wat is dan een goede opbouw?”

Omdat dit goede vragen zijn wil ik hier in deze FAQ aandacht aan besteden!

Lees verder

FAQ: Femke Answers Questions…

Soms zijn er van die vragen, waar je mee rondloopt, die je bezig houden en waar je niet 1, 2, 3 een antwoord op hebt. Vraag jij je af hoe iemand anders dat zou doen, mocht die in jouw schoenen staan. Of wil je een ander perspectief? Stuur je vraag in, anoniem of met naam. Ik zal je vraag met zorg en aandacht bekijken en beantwoorden in een blog. Mocht je situatie zo uitzonderlijk zijn, waardoor je bang bent dat mensen jou direct zullen herkennen? Stuur dan je mail met uitdrukkelijk verzoek dit niet te publiceren! Ik kijk graag met je mee en beantwoord je vraag dan privé en direct aan jou. Onthoud: je hoeft het niet alleen te doen!

Een mooie vraag met een absoluut herkenbare situatie: twee gescheiden ouders krijgen een relatie. Alles gaat in het geheim, bellen, afspreken etc. Het is een lat relatie. We willen het op den duur wel aan de kinderen ( 6 en 8 jaar en 6, 8 en 12 jaar) vertellen. Wanneer vertel je het de kinderen, hoe lang na een scheiding.  En hoe kan de ontmoeting plaats vinden. Het zijn hoog gevoelige kinderen. Heb je tips?
Lees verder

FAQ: Femke Answers Questions…

Soms zijn er van die vragen, waar je mee rondloopt, die je bezig houden en waar je niet 1, 2, 3 een antwoord op hebt. Vraag jij je af hoe iemand anders dat zou doen mochten ze in jouw schoenen staan. Of wil je een ander perspectief? Stuur je vraag in, dit mag zeker ook anoniem. Met zorg en aandacht zal ik je vraag bekijken en beantwoorden in een blog. Mocht je situatie zo uitzonderlijk zijn, waardoor je bang bent dat mensen jou direct zullen herkennen? Stuur dan je mail met uitdrukkelijk verzoek dit niet te publiceren! Ik kijk graag met je mee en beantwoord je vraag dan privé en direct aan jou. Onthoud: je hoeft het niet alleen te doen!

Deze vraag is zeker niet vreemd voor mama’s met één kindje;
‘Mijn dochtertje van bijna 2 is enig kind en ik geef haar graag alle liefde, aandacht, speelgoed en kleding van de wereld. Maar hoe voorkom ik dat ze een verwend prinsesje wordt dat op haar wenken bediend wil worden? Groetjes, van een mama.’

Lees verder

FAQ: Femke Answers Questions…

Soms zijn er van die vragen, waar je mee rondloopt, die je bezig houden en waar je niet 1, 2, 3 een antwoord op hebt. Vraag jij je af hoe iemand anders dat zou doen, mochten ze in jouw schoenen staan. Of wil je een ander perspectief? Stuur je vraag in, dit mag zeker ook anoniem. Met zorg en aandacht zal ik je vraag bekijken en beantwoorden in een blog. Mocht je situatie zo uitzonderlijk zijn, waardoor je bang bent dat mensen jou direct zullen herkennen? Stuur dan je mail met uitdrukkelijk verzoek dit niet te publiceren! Ik kijk graag met je mee en beantwoord je vraag dan privé en direct aan jou. Onthoud: je hoeft het niet alleen te doen!

Deze vraag is er een die ik zelf in iedere vezel van mijn lijf gevoeld heb!;
Ik ben zó bang dat haar wat overkomt! Ik heb heel vaak van die catastrofale gedachten dat als ze ergens op klimt haar nek breekt, als ik met haar over straat loop dat ze onder een auto komt of als we in de buurt van water zijn, ze verdrinkt. En al helemaal als ik haar uit handen geef en er zelf niet bij ben. Ik ben bang dat ik haar daardoor te beschermend opvoed. Heb jij tips hoe ik hiermee om kan gaan? Groetjes, Debby.
Lees verder

FAQ: Femke Answers Questions…

De eerste FAQ! Soms zijn er van die vragen, waar je mee rondloopt, die je bezig houden en waar je niet 1, 2, 3 een antwoord op hebt. Vraag jij je af hoe iemand anders dat zou doen, wanneer ze in jouw schoenen staan. Of wil je een ander perspectief? Stuur je vraag in, dit mag zeker ook anoniem. Met zorg en aandacht zal ik je vraag bekijken en beantwoorden in een blog. Mocht je situatie zo uitzonderlijk zijn waardoor je bang bent dat mensen jou direct zullen herkennen? Stuur dan je mail met uitdrukkelijk verzoek dit niet te publiceren! Ik kijk graag met je mee en beantwoord je vraag dan privé en rechtstreeks aan jou. Onthoud: je hoeft het niet alleen te doen!

De eerste vraag is er een die we misschien allemaal wel herkennen!; “Sinds de komst van mijn tweede kindje (2 jaar geleden) merk ik dat ik en mijn partner vaak langs elkaar leven. We gaan wel regelmatig een keer weg maar hij werkt veel en ik merk dat ik ’s avonds blij ben als ik rust heb en tijd voor mezelf. Ik zou het fijn vinden om onze relatie weer wat spontaner te krijgen.”
Lees verder