Boekreview: ‘Het kidsproof-kookboek’ van Chickslovefood, inclusief recept proberen!

Wat een verrassing toen ik hoorde dat ik ‘Het kidsproof-kookboek’ mocht reviewen van Chickslovefood! Deze twee spontane dames runnen het meest populaire foodblog van dit moment. Daarbij zijn ze beiden jonge moeders en hebben ze hun blog ervaring uitgebreid met een tweede blog: Chickslovelittleones. Hier delen ze alles over het moederschap.
Hun boek staat vol simpele en snelle recepten voor het hele gezin. Elk recept bestaat uit maar zes ingrediënten! Natuurlijk heb ik ook een recept uitgeprobeerd! Lezen jullie mijn mening over het boek en bekijken jullie het resultaat van mijn inspanningen in de keuken?

Lees verder

Recensie: Willewete: Zo werkt mijn lichaam!

Onze zoon van drie jaar zit in bad en heeft de meest intelligente vragen over zijn lijfje. Al vanaf dat hij heel jong is hebben we hem uitgelegd dat dit lijfje een wonder is. Het kan zichzelf beter maken, het bloedt wondjes schoon, maakt korstjes op kleine en grote wondjes, het haalt vitamientjes uit eten. En, wat natuurlijk super interessant is, het kan poep en plas maken! En, als hij straks groot is, kan het zelfs ook nog eens kinderen maken! (met uiteraard, niet te onderschatten, hulp van een vrouwelijk lichaam!)
Lees verder

Top 7 van een zwangere mama (plus nog 8 bonus films!)

Zwanger zijn, daar ben ik niet zo goed in. Mijn oudste was prematuur (34 weken) en bij mijn huidige jongste had ik vanaf de 28 weken vroegtijdig weeën. Vanaf toen heb ik stil op een stoel moeten zitten of blijven liggen op bank of bed (tot we het gelukkig tot de 37 weken hebben gered). Nu heb ik, bij de derde keer, met de 17 weken al harde buiken als ik mij teveel inspan. Iedereen roept dat ik het dus echt rustig aan moet doen!

Dan pak je gemakkelijk de afstandsbediening….

Lees verder

‘Voor een wonder in de achtbaan’: Een nieuw boek van Marijke Maas

Voor een wonder in de achtbaan vertelt het persoonlijke verhaal over hoe om te gaan met ongewenste kinderloosheid als je een grote zwangerschapswens hebt. Lukt het met behulp van IUI, IVF of ICSI uiteindelijk wel? Hoop doet leven! Voor een wonder in de achtbaan. Hoever wil je gaan om je dromen na te streven? Hoever kun je gaan totdat je lijft aangeeft ‘ik kan niet meer’. Wat vraag je van jezelf, van je partner, van de doktoren en van de mensen om je heen?

Lees verder

DigiMom: Babynamen (iPhone/iPad)

Je bent zwanger! Gefeliciteerd, je eerste mijlpaal van 12 weken heb je waarschijnlijk al bereikt en dan komt nu de missie, de babynaam. Wat vonden wij dit moeilijk bij beide dochters. Inmiddels zijn ze al wat ouder, maar ik heb de app Babynamen Nederland gebruikt voor het maken van de lijstjes, het uitzoeken van namen. In deze DigiMom de app Babynamen Nederland in de spotlight.
Lees verder

Spotify creëert perfecte playlist voor tijdens de bevalling

Playlists voor tijdens de bevalling zijn steeds vaker een belangrijk onderdeel van het geboorteplan van vele aanstaande ouders. Zo zijn er meer dan 90.000 playlists speciaal voor de bevalling aangemaakt door Spotify-gebruikers. De bekende gynaecoloog uit New York, Dr. Jacques Moritz, concludeert dat 70 procent van zijn patiënten speciale playlists voor de bevalling aanmaken. Spotify is een samenwerking aangegaan met Dr. Moritz om de ideale Bevalling Playlist te creëren die wetenschappelijk ontwikkeld is om vrouwen te ondersteunen tijdens de bevalling.

Lees verder