Zwangerblog: mijn persoonlijke kraamlijst

Er bestaan ontzettend veel kraamlijsten. Iedere instantie en iedere website die te maken heeft met zwangere vrouwen maakt zijn eigen lijst. Soms zijn ze wel erg summier, vaak staan er dingen tussen die je nooit zal gebruiken. Voor mijn derde kind weet ik ongeveer nu wel hoe ik moeder en wat ik nodig ga hebben. Daarom deel ik graag mijn persoonlijke kraamlijst met jullie. Niet minimalistisch, niet compleet, maar wat ik gebruik voor mijn (pasgeboren) baby.

Lees verder

Tips voor meer tijd! #1

Ken je dat gevoel, dat je altijd, maar dan ook echt ALTIJD in de weer bent en al blij bent als je in de ochtend de badkamer eens 10 minuten voor jezelf kunt claimen? Persoonlijk ben ik al blij als ik 2 minuten naar de wc toe kan gaan zonder een ‘mama?’ te horen.
Maar even serieus, tegenwoordig is iedereen ‘druk-druk-druk’.
Als je aan vrienden vraagt: “Hoe gaat het?” dan is bijna in 80% van de gevallen het antwoord:  “Goed, maar druk.”

Lees verder

Nieuw in Nederland: compleet pakket wasbare luiers van Layette

Steeds meer ouders maken gebruik van wasbare luiers. Een milieuvriendelijk alternatief voor de wegwerpluier, want: herbruikbaar, het levert geen afval op. Ook zijn de luiers van Layette gemaakt zonder chemische toevoeging, waardoor de producten naast het milieu ook lief zijn voor de mens. Een bijkomend voordeel: je hoeft maar één keer luiers te kopen. Een kostenbesparing én er is altijd een voorraad in huis.

Lees verder

Spotify creëert perfecte playlist voor tijdens de bevalling

Playlists voor tijdens de bevalling zijn steeds vaker een belangrijk onderdeel van het geboorteplan van vele aanstaande ouders. Zo zijn er meer dan 90.000 playlists speciaal voor de bevalling aangemaakt door Spotify-gebruikers. De bekende gynaecoloog uit New York, Dr. Jacques Moritz, concludeert dat 70 procent van zijn patiënten speciale playlists voor de bevalling aanmaken. Spotify is een samenwerking aangegaan met Dr. Moritz om de ideale Bevalling Playlist te creëren die wetenschappelijk ontwikkeld is om vrouwen te ondersteunen tijdens de bevalling.

Lees verder