Lachgas als pijnstilling bij bevalling in Geboortecentrum Noord-Limburg

Wie in het geboortecentrum Noord-Limburg bevalt onder begeleiding van de eigen eerstelijns verloskundige, kan vanaf mei gebruikmaken van lachgas indien pijnstilling gewenst is. Lachgas is een middel dat volkomen veilig is voor moeder en kind. Het Geboortecentrum in Venlo is de enige plaats in Noord-Limburg waar de eerstelijns verloskundigen gebruik kunnen maken van deze mogelijkheid. Lees verder

Wolk

De afgelopen periode zijn er in onze omgeving weer een aantal baby’tjes ter wereld gekomen. Stuk voor stuk dotjes van kinderen. En ouders die stralen van trots als ze hun nieuwbakken spruit aan je showen.

Maar ergens steekt het ook wel. Die mooie periode die je samen beleeft als je net een kindje op de wereld hebt gezet. Dat was bij ons wel even anders… Lees verder

Mijn kleine Luke: Je bent er bijna!

Nadat de katheter was verwijderd, ging ze kijken hoeveel centimeter ontsluiting ik had. Ik bleek 4 centimeter te hebben. Eindelijk kon het echte werk beginnen en werden mijn vliezen gebroken. De verloskundige en mijn verpleegster gaven stap voor stap aan hoe alles in zijn werk ging. Wat ben ik toch een beetje bang voor mijn eerste bevalling.  Als het goed is, heb ik vanavond een kind of anders morgenochtend.

Lees verder

Voor de verloskundige is het iedere dag de ‘Dag van de Geboorte’

Vandaag , vrijdag 9 september 2016, is het de Dag van de Geboorte, maar voor verloskundigen is het elke dag de ‘Dag van de Geboorte’. Verloskundigen hebben passie voor hun vak en staan naast de zwangere vrouw op weg naar het moederschap. We doen meer dan het bewaken van de lichamelijke gezondheid van moeder en kind alleen. Zwangere vrouwen weten zelf vaak heel goed wat goed voor hen is. Verloskundigen vinden het daarom heel belangrijk dat zwangeren vertrouwen hebben in hun lichaam en actief meedenken en beslissen over de zorg die ze krijgen. Dat is van onschatbare waarde voor een goede start van het ouderschap.

Lees verder