Ongepland een verrassing met een onverwacht einde! Deel 9

Van deel 1 tot en met 8 kon je lezen hoe ik ongepland zwanger raakte van mijn eerste zoontje. En dit terwijl ik toen pas vier maanden samen was met mijn man. Na ervoor gekozen te hebben er volledig voor te gaan, liep alles anders dan gepland en belandde ik met 23 weken in het ziekenhuis na een bloeding. Alle hulp mocht niet baten en ik beviel op  4 oktober 2012 van onze eerste zoon Casper die na 1 uurtje te hebben geleefd in mijn armen is gestorven en een sterrenkindje is geworden. Het verwerken en emoties erna zijn ook in de vorige blogs beschreven. In deel 8 kon je lezen hoe ik 2014 startte en hoe ik achter onze tweede ongeplande zwangerschap kwam.
Lees verder

Ongepland een verrassing met een onverwacht einde Deel 8

In deel 1 tot en met deel 7 kon je lezen hoe ik ongepland zwanger raakte van mijn eerste zoontje. En dit terwijl ik toen pas vier maanden samen was met mijn man. Na ervoor gekozen te hebben er volledig voor te gaan loopt alles anders dan gepland en belandde ik met 23 weken in het ziekenhuis na een bloeding. Alle hulp mocht niet baten en ik beviel op  4 oktober 2012 van onze eerste zoon Casper die na 1 uurtje te hebben geleefd in mijn armen is gestorven en een sterrenkindje is geworden. Het verwerken en de emoties erna heb ik in de vorige blogs beschreven.
In deze blog lees je hoe ik verschrikkelijk 2013 afsluit en vol goede moed aan 2014 start. Lees verder

Ongepland een verrassing met een onverwacht einde – Deel 6

In deel 1 tot en met deel 5 kon je lezen hoe ik ongepland zwanger raakte van mijn eerste zoontje. En dit terwijl ik toen pas vier maanden samen was met mijn man. Het was een zware, emotionele periode. Gaan we het wel of niet houden, hoe gaan we het aanpakken, kunnen we dit en allerlei andere praktische vragen Toen dit eindelijk duidelijk was voor ons en we, na een relatie van zeven maanden, samen gingen wonen wilden we gaan genieten van deze zwangerschap. Alleen liep alles anders en belande ik met 23 weken in het ziekenhuis na een bloeding. Alle hulp mocht niet baten en ik beviel op  04-10-2012 van onze eerste zoon Casper die, na 1 uurtje te hebben geleefd, in mijn armen is gestorven en een sterrenkindje is geworden.
In deze blog lees je hoe de weken/maanden na de crematie zijn geweest en hoe je toch door moet met je leven. Lees verder

Ongepland een verrassing met een onverwacht einde – Deel 5

In deel 1 tot en met deel 4 kon je lezen hoe ik ongepland zwanger raakte van mijn eerste zoontje. En dit terwijl ik toen pas vier maanden samen was met mijn man. Het was een zware, emotionele periode. Gaan we het wel of niet houden, hoe gaan we het aanpakken, kunnen we dit en allerlei andere praktische vragen Toen dit eindelijk duidelijk was voor ons en we, na een relatie van zeven maanden, samen gingen wonen wilden we gaan genieten van deze zwangerschap. Alleen liep alles anders en belandde ik met 23 weken in het ziekenhuis na een bloeding. Alle hulp mocht niet baten en ik beviel op  04-10-2012 van onze eerste zoon Casper die na 1 uurtje te hebben geleefd in mijn armen is gestorven en een sterrenkindje is geworden.
In het artikel staan enkele foto’s van onze zoon Casper. Ik wil je hierbij waarschuwen. Mocht je dit niet willen of kunnen zien dan raad ik aan niet verder te lezen.
In dit deel lees je hoe de dag van de crematie was. Lees verder

FAQ: Femke Answers Questions…

Soms zijn er van die vragen, waar je mee rondloopt, die je bezig houden en waar je niet 1, 2, 3 een antwoord op hebt. Vraag jij je af hoe iemand anders dat zou doen, mochten ze in jouw schoenen staan. Of wil je een ander perspectief? Stuur je vraag in, dit mag zeker ook anoniem. Met zorg en aandacht zal ik je vraag bekijken en beantwoorden in een blog. Mocht je situatie zo uitzonderlijk zijn, waardoor je bang bent dat mensen jou direct zullen herkennen? Stuur dan je mail met uitdrukkelijk verzoek dit niet te publiceren! Ik kijk graag met je mee en beantwoord je vraag dan privé en direct aan jou. Onthoud: je hoeft het niet alleen te doen!

Deze vraag is er een die ik zelf in iedere vezel van mijn lijf gevoeld heb!;
Ik ben zó bang dat haar wat overkomt! Ik heb heel vaak van die catastrofale gedachten dat als ze ergens op klimt haar nek breekt, als ik met haar over straat loop dat ze onder een auto komt of als we in de buurt van water zijn, ze verdrinkt. En al helemaal als ik haar uit handen geef en er zelf niet bij ben. Ik ben bang dat ik haar daardoor te beschermend opvoed. Heb jij tips hoe ik hiermee om kan gaan? Groetjes, Debby.
Lees verder

Ongepland een verrassing met een onverwacht einde. Deel 3

In deel 1 en deel 2 kon je lezen hoe ik ongepland zwanger raakte van mijn 1e zoontje. En dit terwijl ik toen pas 4 maanden samen was met mijn man. Het was een zware, emotionele periode. Gaan we het wel of niet houden, hoe gaan we het aanpakken, kunnen we dit en allerlei andere praktische vragen Toen dit eindelijk duidelijk was voor ons en we, na een relatie van zeven maanden, samen gingen wonen wilden we gaan genieten van deze zwangerschap. Alleen liep alles anders en belande ik met 23 weken in het ziekenhuis na een bloeding. Er werd besloten om een cerclage te plaatsen (dichtmaken van de baarmoedermond) en te kijken hoe het de dag erna met me ging. Maar op 04-10-2012 braken mijn vliezen en kregen we om 11.18u het nieuws dat we vandaag nog ouders zouden worden maar dat onze zoon geen overlevingskans heeft. Lees verder

Als je veel harde buiken hebt: 6 tips om het tegen te gaan

Gehéél beroepshalve (uhum) volg ik nogal wat andere moedersites. En daar zag ik laatst een oproep: wat te doen tegen harde buiken. Aangezien ik daar bijna drie zwangerschappen (met de laatste ben ik nog bezig) ervaring mee heb, was ik geïnspireerd tot het schrijven van een stukje. Ik heb zowel de tips onder de oproep meegenomen, als mijn eigen ultieme tip. Die heb ik aan het einde neergezet.

Lees verder