Ongepland een verrassing met een onverwacht einde! Deel 9

Van deel 1 tot en met 8 kon je lezen hoe ik ongepland zwanger raakte van mijn eerste zoontje. En dit terwijl ik toen pas vier maanden samen was met mijn man. Na ervoor gekozen te hebben er volledig voor te gaan, liep alles anders dan gepland en belandde ik met 23 weken in het ziekenhuis na een bloeding. Alle hulp mocht niet baten en ik beviel op  4 oktober 2012 van onze eerste zoon Casper die na 1 uurtje te hebben geleefd in mijn armen is gestorven en een sterrenkindje is geworden. Het verwerken en emoties erna zijn ook in de vorige blogs beschreven. In deel 8 kon je lezen hoe ik 2014 startte en hoe ik achter onze tweede ongeplande zwangerschap kwam.
Lees verder

Ongepland een verrassing met een onverwacht einde Deel 8

In deel 1 tot en met deel 7 kon je lezen hoe ik ongepland zwanger raakte van mijn eerste zoontje. En dit terwijl ik toen pas vier maanden samen was met mijn man. Na ervoor gekozen te hebben er volledig voor te gaan loopt alles anders dan gepland en belandde ik met 23 weken in het ziekenhuis na een bloeding. Alle hulp mocht niet baten en ik beviel op  4 oktober 2012 van onze eerste zoon Casper die na 1 uurtje te hebben geleefd in mijn armen is gestorven en een sterrenkindje is geworden. Het verwerken en de emoties erna heb ik in de vorige blogs beschreven.
In deze blog lees je hoe ik verschrikkelijk 2013 afsluit en vol goede moed aan 2014 start. Lees verder

Lachgas als pijnstilling bij bevalling in Geboortecentrum Noord-Limburg

Wie in het geboortecentrum Noord-Limburg bevalt onder begeleiding van de eigen eerstelijns verloskundige, kan vanaf mei gebruikmaken van lachgas indien pijnstilling gewenst is. Lachgas is een middel dat volkomen veilig is voor moeder en kind. Het Geboortecentrum in Venlo is de enige plaats in Noord-Limburg waar de eerstelijns verloskundigen gebruik kunnen maken van deze mogelijkheid. Lees verder

Pasen bij het Limburgse Ouders Café

Als ik aan de Pasen denk, dan zie ik een levens grote paashaas (mijn peet-oom verkleed!) die chocolade eieren verstopt in de woonkamer. Mijn zusje met haar jas aan, zodat ze ieder  moment weg kon rennen voor dat grote, enge beest. En mijn neefje, nichtje en ik rennend door de kamer om de eieren weer te vinden. Maar wat is Pasen nou eigenlijk?!

Als je het de kinderen tegenwoordig vraagt had het niet zoveel met Jezus te maken. Maar veel meer met chocolade. In de winkel ligt ongeveer evenveel versiering als met de kerstdagen. Je kunt zelfs de Amerikaanse X-Mas-Crackers kopen maar dan in Paas-variant. Maar wat was nou het begin van dit feest? Lees verder

Mijn kleine Luke: Dan maar ingeleid!

Mijn wereld stort in elkaar als we er achter komen dat ik een hoge bloeddruk heb. Na alle drukte van de afgelopen weken valt alles in duigen. Weer beland ik in het ziekenhuis, dit keer onder controle van een gynaecologe. De hoge bloeddruk is te verhelpen met medicijnen. Ik mocht na een week terugkomen. Helaas was de bloeddruk niet gezakt. Ze controleerden of ik niet een beginnende zwangerschapsvergiftiging had, het was close, maar nog net niet. Met 37 weken word ik ingeleid en op zondag 29 mei word je verwacht.

Lees verder